Communicatiemanagement? Communiceren moet je toch niet leren?

Heb je je altijd al afgevraagd hoe een week in het tweede jaar van de richting communicatiemanagement eruit ziet? Ja? Dan ben je hier op het juiste adres! Was je antwoord “nee”? Dan ben je op de verkeerde website terecht gekomen, denk ik. Toch raad ik je aan om dit allemaal te lezen. 

Het is nu de week van 3 mei. Het schooljaar is ongeveer 29 weken bezig en we zijn aan onze spurt naar het einde van het academiejaar begonnen. Het tweede semester van het tweede jaar communicatiemanagement is soms heftig en druk, maar daarom niet minder leerrijk en boeiend. 

Maandag
9:30 tot 10:30 – Ethiek
Onze week, zoals dat meestal het geval is, begint op een maandag. Om 9:30. Met ons Mieke. Mieke is onze docent Ethiek. En Ethiek is een vak waar je zelf maar eens een definitie aan moet proberen te geven. We denken, debatteren en leren over van alles. Tijdens dit praktijkuur worden we verdeeld in kleinere groepjes en maken we meestal een klein taakje. 

Ja! De rest van de dag zijn we vrij.

Dinsdag
8:30 tot 10:30 – Schrijf-en presentatietechnieken
Om 8:30 les hebben, pikt een beetje maar gelukkig maakt onze Geert veel goed. Geert is een pro in presenteren (vandaar dat hij waarschijnlijk dit vak ook doceert) en het is daarom ook niet vervelend om een les van hem te volgen. Ken je trouwens de 5+ schrijftips al? Nee? Geert zal het je de eerste les (en misschien ook in één van de volgende lessen) wel eens vertellen. 

11:45 tot 12:45 – Engels
Engels van ons Lauren. Als ik een award mocht uitreiken aan de liefste docent van Thomas More. Dan zou het toch aan Lauren zijn. Naast lief zijn, zorgt Lauren er ook voor dat ons Engels wat bijgeschaafd wordt. Dit aan de hand van groepstaken, debatten en presentaties. In dit uur is vooral het Engels praten belangrijk. Weet je eens een woord niet? No problem! Lauren helpt je graag. 

13:45 tot 16:00 – Afterfive
Afterfive. Het beste vak in het tweede jaar. Met 17 andere medestudenten/collega’s/vrienden run je een eigen bedrijfje. Dit jaar werken we voor Thomas More zelf. Cool hé?! 

Woensdag
10:45 tot 11:45 – Engels
Op woensdag hebben we onze tweede les Engels. Echt een les kunnen we het niet noemen. Het is een moment waarop vragenuurtjes en testen grammatica worden georganiseerd. Dit is maar 5 keer in dit semester voorgevallen. Wat dus wil zeggen dat in de weken waarin er geen les was je de tijd had om heel hard aan Engels te werken (lees: een extra uurtje slapen).

11:45 tot 12:45 – Ethiek 
Ethiek? Weeral? Jaja! Deze keer is het geen fysieke les (lees: nog een extra uurtje slapen dus). Op deze dag worden wel de theoretische lessen van Ethiek online gegooid. Deze lessen worden gegeven via opgenomen powerpoints. Het is de bedoeling om deze lessen te bekijken als voorbereiding op de praktijkles van maandag. Gelukkig houdt Mieke rekening met ons en duren de opgenomen lessen max. 45 minuten. Dankjewel Mieke!

14:45 tot 18:00 – Vormgeving
Amai, meer dan 3 uur les… dat is lang! Niet panikeren. Om 14:45 komen we allemaal samen om naar Lut haar uitleg te luisteren. Ze geeft ons verschillende tips & tricks om Photoshop, Indesign, Adobe XD… onder de knie te krijgen. Als dat gedaan is, volgen we een planning. Iedereen krijgt dan de kans om zijn werk te tonen. 

Donderdag
9:30 tot 10:30 – Videotechnieken
Voor ‘Videotechnieken’ maken we een video. In dit uur wordt er uitgelegd hoe we dit het beste doen. Hebben we een vraag, probleem of iets anders. Dan maakt Eline tijd om dit op te lossen en je te helpen waar nodig. 

10:45 tot 12:45 – Content Marketing
Sorry Greet en Katja, maar ‘Content Marketing’ is dit semester mijn minst favoriete vak. Wat we leren is zeker leerrijk en handig om later te kunnen gebruiken. Alleen is het jammer dat het nog maar eens om een groepswerk gaat. Ik denk dat dit het zesde vak is waar we nu een groepswerk voor moeten klaarstomen. Het groepje waarin ik zit, ligt me ook gewoon helemaal niet. We maken geen ruzie maar zijn zeker ook geen superteam. We wurmen ons er wel door. Ik heb gezien dat er nog leuke opdrachten aankomen dus kijk ik daar al maar naar uit. 

17:00 tot 18:00 – Videotechnieken
Ik heb vandaag toch al ‘Videotechnieken’ gehad? Jazeker, maar deze keer is het theorie. Het is zeker aangeraden om naar deze les te gaan als je het werk van ons Eline wil bewonderen. Eline legt alles uit aan de hand van haar eigen werk. Zo merk je nog maar eens dat onze docenten echte professionals zijn. 

Vrijdag
9:00 tot 17:00 – Afterfive
Alexa starts playing 9 to 5. Vrijdag voelt aan als een echte werkdag. Van 9:00 tot 17:00 (of tot 16:00, het zijn nogal flexibele uren) werk je samen met je medestudenten aan je opdracht. Ik geef toe soms wordt er ook wel eens wat gechilld, maar dat chillen helpt alleen maar om nog betere dingen te maken. En als je dat niet gelooft, maak ik je wel iets anders wijs.

Zaterdag en zondag
00:00 – 00:00
Dacht je nu dat er ook lessen in het weekend gegeven worden? Nee zotteke. Al zeg ik niet dat er in het weekend niet voor school gewerkt moet worden. Om een beetje mee te blijven met alles is werken in het weekend zeker aangeraden. Sommige deadlines (vooral die van Lutje) worden ook op zondag 23:59 gezet (maar Lut, geen zorgen. Ik vind deadlines op een zondag perfect). 

Ben je overtuigd om ‘Communicatiemanagement’ te studeren? Ik snap het helemaal. Schrijf je dan maar snel in: https://www.thomasmore.be/inschrijven

Zijn er gekkies die na dit stukje te hebben gelezen nog steeds op zoek zijn naar een andere richting dan Communicatiemanagement? Andere richtingen zijn te vinden op: https://www.thomasmore.be/